nieuws

Franciscus en Lievensberg samen verder onder nieuwe naam

Beleid

Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom fuseren per 1 januari 2015. Vanaf die datum gaan ze samen verder onder een nieuwe naam.

Franciscus en Lievensberg samen verder onder nieuwe naam

De nieuwe naam, Bravis ziekenhuis, staat voor het bundelen van kracht op het gebied van gezondheidszorg in West-Brabant. Op 31 oktober hebben leden van de raad van bestuur de nieuwe naam met bijbehorend beeldmerk op beide locaties gelijktijdig onthuld. Bij de onthulling werden ze bijgestaan door de medewerker die het langst in dienst is en degene die het kortst in dienst is op de betreffende locatie.

Brabantse roots

Bestuursvoorzitter Hans Ensing licht de nieuwe naam toe: “Bravis is een kernachtige verwijzing naar onze Brabantse roots en het Engelse brave. ‘Vis’ is de Latijnse term voor kracht. Door onze kennis en kunde te bundelen, versterken we samen de kwaliteit van zorg in de regio.”

Lees ook: Franciscus en Lievensberg willen fuseren

Samenwerking

“De samenwerking zien we terug in het beeldmerk van Bravis”, zegt bestuurslid Janneke van Vliet. “Daarin komen twee stromingen bijeen die elkaar versterken. Ze stuwen elkaar omhoog en gaan in elkaar op. We zien het begrip samenwerking in de volle breedte: tussen zorgverleners in de vestigingen onderling, maar zeker ook met andere zorgverleners buiten het ziekenhuis, zoals de huisartsen. Ook de samenwerking met de patiënt als partner in zorg vormt een belangrijk element in onze visie.”

Foto: Lievensberg ziekenhuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels