nieuws

Helemaal op de hoogte van de veranderingen in de langdurige zorg?

Beleid

De langdurige zorg gaat ingrijpend veranderen. Het is belangrijk dat zorgbehoevenden, mantelzorgers en zorgverleners precies weten wat dat voor hun situatie betekent. Daar is nu een hulpmiddel voor.

Helemaal op de hoogte van de veranderingen in de langdurige zorg?

Op initiatief van Zilveren Kruis Achmea is de website Waarkrijgikmijnzorg.nl ontwikkeld, die op 1 januari wordt gelanceerd. Op de website kunnen mensen door middel van een keuzemenu direct zien wat er in hun eigen situatie verandert.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Vragen

Langdurige zorg is bijvoorbeeld wijkverpleging, begeleiding en ondersteuning of zorg in een instelling. Dit is nu nog geregeld via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De Rijksoverheid betaalt deze zorg uit premies die iedereen via de belasting afdraagt. Gemeenten en zorgverzekeraars nemen vanaf 1 januari 2015 een deel van de taken in de langdurige zorg en ondersteuning over. Maar welke zorg wordt nu door wie geregeld? En wie vergoedt deze zorg? Met dit soort vragen kunnen zorggebruikers, maar ook mantelzorgers en zorgverleners vanaf 1 januari 2015 terecht op Waarkrijgikmijnzorg.nl.

Iedereen

De site is er niet alleen voor mensen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, vertelt directeur Olivier Gerrits. “De veranderingen waar we mee te maken hebben, zijn voor iedereen in Nederland relevant. Daarom staan wij niet alleen onze eigen verzekerden met raad en daad bij. We stellen de website ook beschikbaar voor de klanten van alle andere zorgverzekeraars.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels