nieuws

De Parkgraaf, centrum voor revalidatie en herstel in Utrecht, geopend

Beleid

De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel, heeft begin december in Utrecht haar deuren geopend.

De Parkgraaf, centrum voor revalidatie en herstel in Utrecht, geopend

De Parkgraaf biedt volgens woordvoerster Maaike Hoogland een comfortabel verblijf in een stimulerende omgeving aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval.

Expertise over revalidatie

Het centrum is gespecialiseerd in revalidatietherapie voor mensen met COPD en voor mensen die een hersenbloeding of beroerte (CVA) hebben gehad. Hoogland: “Ook wie herstelt van bijvoorbeeld een behandeling tegen kanker of van een heupoperatie kan in De Parkgraaf terecht. Het centrum beschikt over 120 comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van de revalidanten.”

AxionContinu heeft veel expertise over revalidatietherapie en -zorg in huis, stelt Hoogland. “In De Parkgraaf zijn de revalidatieafdelingen die voorheen in andere locaties gevestigd waren, nu geconcentreerd. Daardoor ontstaat een volwaardig centrum voor revalidatie en herstel. In De Parkgraaf werken verpleegkundigen, verzorgenden en diverse behandelaars samen om de revalidanten optimaal te begeleiden. Alle inspanningen zijn erop gericht de revalidanten weer zo zelfstandig mogelijk te laten leven, binnen zijn of haar mogelijkheden.” Mensen blijven maximaal drie maanden in De Parkgraaf.

Samenwerking

De revalidatie in De Parkgraaf wordt volledig vergoed door de ziektekostenverzekering. AxionContinu werkt in De Parkgraaf onder andere samen met het UMC Utrecht, het St. Antonius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het revalidatiecentrum De Hoogstraat. De Parkgraaf is gevestigd aan de Beneluxlaan 926 te Utrecht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels