nieuws

Veel ouderen regelen huishoudelijke hulp liever zelf

Beleid

De wijze waarop de huishoudelijke hulp is geregeld, gaat vanaf volgend jaar veranderen. Want veel ouderen moeten van hun gemeente hulpuren inleveren. Het blijkt dat veel ouderen in dat geval het heft in eigen handen nemen.

Veel ouderen regelen huishoudelijke hulp liever zelf

Ruim de helft van de ouderen betaalt namelijk liever zelf voor huishoudelijke hulp dan dat ze bij de gemeente aankloppen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van een peiling van ouderenbond ANBO.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Een overgrote meerderheid wil graag zelf de regie over het leven houden, schrijft de krant. Ook betaalt 65 procent van de ouderen liever voor zorg dan dat ze hun familie of vrienden inschakelen. De peiling is gedaan onder ruim 1500 ouderen.

Onafhankelijk

“Mensen hebben het gevoel dat ze onafhankelijker kunnen blijven als ze betalen voor hulp”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan in het AD. “Tegen een betaalde hulp kun je makkelijker zeggen hoe er schoongemaakt moet worden, dan tegen een familielid.” Maar ze voegt daaraan toe: “Mensen die niet veel hebben, blijven afhankelijk van het rijk.”

Bronnen: ANP en het Algemeen Dagblad

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels