nieuws

Verzekeraar vraagt om hulp bij de zorg voor een ander

Beleid

Wie heeft weleens van crowdfunding gehoord? Met hulp van donaties van derden krijgen projecten de kans om succesvol te worden. Dit gebeurt ook in de zorg.

Verzekeraar vraagt om hulp bij de zorg voor een ander

Verzekeraar Ditzo biedt de mogelijkheid om, naast de eigen zorg, ook te zorgen voor een ander. Dat kan via #Zorgmee. Zowel klanten van Ditzo als van andere verzekeraars kunnen kiezen voor een maandelijkse bijdrage aan specifieke zorginitiatieven voor jongeren, gezinnen en ouderen. Het gaat hier om aanbieders van concrete oplossingen op het gebied van preventie en nazorg, voor groepen die komend jaar door de veranderingen in de zorg tussen wal en schip dreigen te vallen.

Bedrag verdubbelen

Samen met een commissie heeft Ditzo negen kleinschalige zorginitiatieven geselecteerd die voor 1, 2 of 5 euro per maand geholpen kunnen worden. Ditzo verdubbelt dit bedrag en deelt via de website en nieuwsbrieven wat er met deze investeringen gebeurt.

Bekijk de zorginitiatieven op Ditzo.nl/zorgmee.

Voor ouderen zijn er een drietal projecten waar mensen financieel aan kunnen bijdragen.

Bijzonder Thuisafgehaald
Dit initiatief koppelt ouderen aan kokende buurtgenoten, zodat zij gezond kunnen eten en in contact komen met mensen uit de buurt. Het is de bedoeling dat hierdoor het aantal eenzame en ondervoede ouderen afneemt.

Zorgen voor mantelzorgers
Het Odensehuis is een inlooppunt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hier worden dementerenden opgevangen ter ondersteuning van mantelzorgers.

BoodschappenPlusBus
Dit is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. De bus neemt ouderen mee om gezamenlijk of met vrijwilligers boodschappen te doen of een uitstapje te maken.

Minder houvast

“In 2015 verandert de zorg sterk”, weet Petra van Holst, directeur Ditzo zorg. “Er dreigt minder houvast te zijn voor mensen die hulp heel hard nodig hebben. Maar voor ons is één ding duidelijk: het is tijd om hier wat aan te doen en – meer – voor elkaar te zorgen. Om samen de steeds kleiner wordende rol van de overheid op te vangen. Daarom zetten we samen met iedereen die zich daartoe geroepen voelt binnenkort een eerste, kleine stap in de – in onze ogen – goede richting.”

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels