nieuws

‘Het verzorgingshuis zou de gemeente moeten adviseren’

Beleid

Verzorgingshuizen zouden gemeenten moeten adviseren bij de zorgtaken die van de landelijke naar de lokale overheden worden verplaatst. Zomaar een tip van Babs van Geel van stichting Eet met je Hart, in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg.

‘Het verzorgingshuis zou de gemeente moeten adviseren’

“Ik zie het verzorgingshuis als een adviseur van de gemeente”, zegt Van Geel. “Want de beleidsbepalers weten niet wat het is om oud te zijn. Ouderen hebben een heel leven meegemaakt, hebben ons grootgebracht en weten best wat er speelt. Misschien hebben zij wel oplossingen.”

Babs van Geel komt in de nieuwe Gastvrije Zorg aan het woord in de rubriek ‘Als ik baas was’. Daarin vragen we mensen die indirect of helemaal niets te maken hebben met de zorg: wat zou jij doen als baas van een zorginstelling? Van Geel hamert op samenwerking. “Ik zou samen met gemeenten, vastgoedontwikkelaars en andere lokale partners een woonvorm voor zelfstandige ouderen willen ontwikkelen die sterk lijkt op een verblijf in het verzorgingshuis, zodat ze in contact komen met onze bewoners, gebruik kunnen maken van onze diensten en mee kunnen doen met onze activiteiten.”

Stichting Eet met je Hart is opgericht om aandacht te vragen voor eenzaamheid bij ouderen. Samen met restaurants en hun gasten werft de stichting fondsen voor lokale initiatieven die vereenzaming in die gemeente tegengaan.

Lees het hele interview met Babs van Geel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 28 februari verschijnt. Nog niet bekend met ons blad? Bekijk hier de meest recente uitgaves.

Foto: Ed van Rijswijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels