nieuws

‘In elke stad steunpunt mantelzorgers’

Beleid

Om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen, wil de PvdA dat er in elke gemeente een steunpunt komt. Dat staat in het plan ‘steun de mantelzorger’ dat Tweede Kamerlid Grace Tanamal vandaag presenteert.

‘In elke stad steunpunt mantelzorgers’

Bij het centrale punt kunnen jonge mantelzorgers advies krijgen van professionals. Ook werkgevers en scholen kunnen betere voorlichting krijgen, zo stelt de PvdA. Tanamal vindt dat de inzet van mantelzorgers van ‘onschatbare waarde’ is nu mensen langer thuis blijven wonen. En iedereen die de zorg heeft voor een familielid of bekende moet dan ook alle hulp kunnen krijgen, vindt het PvdA-Kamerlid.

Bij het steunpunt moeten mensen terechtkunnen met vragen over bijvoorbeeld een financiële tegemoetkoming, manieren om de zorgtaken minder zwaar te maken of het maken van afspraken met de werkgever.

Lees ook: ‘Helft Nederlanders bereid tot mantelzorg’

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels