nieuws

Mogelijk 120 zorgplekken voor ouderen weg bij Pantein

Beleid

Zorgcentra Pantein verwacht tot 2020 in totaal 120 van de 770 zorgplaatsen te moeten schrappen. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Mogelijk 120 zorgplekken voor ouderen weg bij Pantein

Op alle locaties van Pantein verdwijnen bedden, maar het is wel de bedoeling dat alle zorgcentra openblijven, schrijft de krant. Thuiswonende ouderen merken al langer dat de service afneemt. Thuiszorg Pantein verminderde al eerder het aantal uren dat ouderen krijgen toegewezen en de organisatie stuurt minder huishoudelijke hulp op pad. Mensen die gebruikmaken van de dagopvang moeten sinds 1 februari betalen voor de maaltijd.

Lees ook: ‘Meer aandacht voor thuiswonende zorgbehoevenden’

Pantein neemt de maatregelen vanwege de bezuinigingen waar de gehele zorgsector mee te maken heeft. Het beleid van de huidige regering is om meer ouderen langer thuis te laten wonen en alleen mensen met een zware zorgvraag en plek in een verpleeg- of verzorgingshuis toe te wijzen.

Pantein verwacht dit jaar en volgend jaar 180 fulltume banen te moeten schrappen.

Bronnen: De Gelderlander en De Weekkrant

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels