nieuws

‘Ouderen moeten zichtbaar worden’

Beleid

Een andere positie in de maatschappij voor ouderen, zodat ze zichtbaar worden. Daar wil Babs van Geel, oprichter van stichting Eet met je hart, zich hard voor maken. In de nieuwe editie van Gastvrije Zorg vertelt ze hoe ze dat zou doen, als ze baas zou zijn van een verzorgingshuis.

‘Ouderen moeten zichtbaar worden’

“Ouderen worden vaak gezien als hulpbehoevend en zielig”, zegt Van Geel. “Ik wil dat stigma veranderen, zodat ouderen een heel andere positie krijgen en zichtbaar worden. Er zit zo veel wijsheid in die mensen, waar bijvoorbeeld scholieren veel baat bij kunnen hebben.”

Van Geel zit vol ideeën, zo bleek wel tijdens het gesprek met Gastvrije Zorg. Zo kunnen die scholieren op hun beurt langskomen om ouderen een iPad-cursus te geven, zegt ze. “Ouderen kunnen dat best wel, en zo’n tablet is weer een manier om in contact te komen met vrienden en familie. Het nadeel is wel dat een tablet te duur is voor sommige mensen. Maar dan zoek ik contact met bedrijven, met sponsors. Dat krijg ik wel voor elkaar.”

Lees ook: ‘Het verzorgingshuis zou de gemeente moeten adviseren’

Een zelfverzekerde Babs van Geel denkt in de nieuwe Gastvrije Zorg hardop na over wat ze zou doen als ze een verzorgingshuis zou runnen. De nieuwe editie verschijnt aanstaande vrijdag.

Gastvrije Zorg, wat is dat voor blad? Kijk hier om daarachter te komen.

Foto: Ed van Rijswijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels