nieuws

Personeel staakt: ‘Goede zorg bieden gaat niet als werkdruk te hoog is’

Beleid

Medewerkers in honderd verpleeg- en verzorgingshuizen gaan dinsdag actie voeren. Abvakabo FNV, die de acties organiseert, zegt dat medewerkers geen goede zorg kunnen bieden omdat de werkdruk te hoog is. Zorgmedewerkers leggen het werk tijdelijk stil, variërend van één minuut tot enkele uren.

Personeel staakt: ‘Goede zorg bieden gaat niet als werkdruk te hoog is’

Abvakabo FNV is boos over een cao die zorgwerkgevers en werknemers in december sloten. De vakbond verliet de onderhandelingstafel vlak voor dat akkoord tot stand kwam. Volgens de bond doet de cao die er nu ligt bijvoorbeeld niets aan hoge werkdruk in de verpleeghuizen. ‘Zorgmedewerkers willen goede zorg kunnen bieden, maar dat gaat niet als de werkdruk te hoog is of als het werk steeds met wisselende collega’s moet worden gedaan. Ook de ouderen hebben behoefte aan vaste gezichten’, zo is te lezen op de site van Abavakabo FNV.

Bij acties dinsdag in Den Haag zijn ook FNV-voorzitter Ton Heerts en SP-leider Emile Roemer aanwezig, aldus Abvakabo FNV.

Lees ook ‘Zorgpersoneel verwacht dat kwaliteit zorg afneemt’

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels