nieuws

Dames en heren, de dokter heeft een vertraging van ongeveer 10 minuten

Beleid

Even langs de dokter voordat de Sprinter van 08:15 uur richting Zoetermeer vertrekt? Het kan vanaf aanstaande maandag op Den Haag centraal, het eerste treinstation in Nederland met een inloopkliniek.

Dames en heren, de dokter heeft een vertraging van ongeveer 10 minuten

In de inloopkliniek ontvangt een geregistreerde huisarts iedereen die gezondheidsklachten heeft maar zichzelf geen tijd gunt voor een bezoek aan de eigen huisarts. De arts kan aanvullend labonderzoek aanvragen en medicatie voorschrijven. Ook biedt de kliniek een aantal kleine verrichtingen aan. Binnenkort zou het ook mogelijk zijn medicatie op kantoor te laten bezorgen of op de terugweg naar huis af te halen bij de inloopkliniek. Bij eventueel bloedonderzoek wordt het bloed door de arts direct afgenomen. Daardoor hoeft de cliënt niet alsnog naar een prikpost.

Positief

De inloopkliniek is van CareToGo, dat bij succes meer vestigingen wil openen. “De reacties vanuit de markt tijdens de ontwikkelfase waren in ieder geval heel erg positief. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst,” aldus woordvoerder Joris van der Put.

Het is de bedoeling dat de inloopklinieken op locaties komen waar de doelgroep, werkende mensen met volle agenda’s, zich overdag bevinden: en route naar het werk of in de buurt van het kantoor. Deze doelgroep is volgens CareToGo vaak geneigd doktersbezoek uit te stellen door tijdgebrek. Consequentie kan zijn dat klachten verwaarloosd worden en herstel daardoor meer tijd kost. De openingstijden van de kliniek zijn ruim: 07:30 tot 18:00 uur. Online een afspraak maken is ook mogelijk. Vooralsnog kost een consult van de ‘stationsdokter’ 35 euro.

Snelheid

De inloopkliniek ziet zichzelf niet als vervanging van, maar als aanvulling op de gevestigde eerstelijnszorg. Uit het vooraf gehouden marktonderzoek blijkt dat 80 procent van de ondervraagden bereid is een paar tientjes uit eigen portemonnee te willen betalen voor een consult de inloopkliniek. CareToGo is er van overtuigd dat zodra de waarde van dit nieuwe concept bewezen is zorgverzekeraars deze zorg opnemen in het basis- of aanvullende pakket.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels