nieuws

De wijkverpleegkundige komt terug

Beleid

Ouderen die thuis blijven wonen, krijgen weer de wijkverpleegkundige over de vloer. Dat zegt staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in Trouw.

De wijkverpleegkundige komt terug

Omdat de groep ouderen die thuis blijft wonen de komende tijd zal groeien, moet de zorg thuis goed geregeld zijn, vindt de staatssecretaris. “Daar komen wijkverpleegkundigen voor, mensen die over de vloer komen en de ruimte hebben om te kijken wat er aan de hand is”, aldus Van Rijn tegenover Trouw. Vandaag stuurt de staatssecretaris een ontwerp-wetsvoorstel naar de Tweede Kamer om deze eerstelijnszorg in de basisverzekering op te nemen.

Samenwerken

Volgens Trouw blijkt uit het wetsvoorstel dat de wijkverpleegkundigen een grote zelfstandige rol gaan krijgen. Zo gaan ze samenwerken in sociale wijkteams met onder anderen maatschappelijk werkers en onderhouden ze nauwe contacten met huisartsen.

Blij

Van Rijn: “Huisartsen die ik spreek, zijn blij dat er aanvullende zorg wordt gegeven waar zij niet aan toekomen. Ik hoop dat er een soort nieuwe eerste lijn gaat ontstaan waarbij huisartsen, verpleegkundigen en apothekers veel meer overleggen en met elkaar samenwerken.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels