nieuws

‘Leven moet in ziekenhuis zo veel mogelijk doorgaan’

Beleid

In een ziekenhuis dat midden in de samenleving staat, kan het leven van patiënten zo veel mogelijk doorgaan. Dat is één van de speerpunten van ziekenhuisbaas John Hokkeling. Tenminste, dat zou één van zijn speerpunten zijn, zegt hij in de nieuwe Gastvrije Zorg.

‘Leven moet in ziekenhuis zo veel mogelijk doorgaan’

Want Hokkeling, eigenaar van organisatieadviesbureau Guest, runt geen ziekenhuis. Hij denkt alleen hardop na wat hij zou doen als hij ooit in die positie komt. “Ziekenhuizen hebben de neiging om het leven van mensen enorm te ontregelen”, zegt hij. “Bezoekers moeten altijd welkom zijn. Stel dat mijn vrouw is opgenomen, dan moet het toch mogelijk zijn te blijven slapen wanneer het mij uitkomt? Of dat ik haar lievelingsgerecht voor haar kan koken als ze daar gelukkig van wordt? En waarom niet met het hele gezin aan tafel, dat doen we thuis toch ook?”

Lees ook: ‘Meneer Jansen op kamer 12 is vloeibaar’

Voor de rubriek ‘Als ik baas was’ denkt Hokkeling hardop na over wat hij zou doen als baas van een ziekenhuis.

Lees het hele interview in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 25 april verschijnt.

Bekijk hier onze vorige edities. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels