nieuws

Mantelzorgers tegengewerkt door gemeenten

Beleid

Mensen die hun hulpbehoevende ouders in huis nemen, krijgen steeds vaker te maken met een gemeente die weinig hulp biedt en soms zelfs tegenwerkt. Dat zegt Netwerk Notarissen, de koepel van notarissen in Nederland, schrijft De Telegraaf.

Mantelzorgers tegengewerkt door gemeenten

Het is landelijk beleid om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen, met hulp van familie en omgeving. Maar gemeenten zetten hun hakken in het zand als kinderen gehoor geven aan dat beleid.

Weigeren

Volgens Netwerk Notarissen, dat onderzoek deed in vijftig gemeenten, korten gemeenten op de AOW-uitkering, het persoonsgebonden budget van de ouder(s) en weigeren bouwvergunningen voor simpele bouwkundige ingrepen om de door de rijksoverheid opgelegde mantelzorg mogelijk te maken.

Lees ook: ‘Bijna helft Nederlanders bereid tot mantelzorg

Nagedacht

Bij het realiseren van woonoplossingen stuiten ouders en kinderen op gemeenten die over de gewenste – en voor de overheid nagenoeg kosteloze – mantelzorg niet hebben nagedacht, aldus Netwerk Notarissen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels