nieuws

Ook BN’ers in de bres voor ouderen

Beleid

Verzorgingshuizen sluiten en tegelijkertijd bezuinigen op thuiszorg, huishoudelijke hulp, dagbesteding en begeleiding, dat kan niet. Dat zeggen een aantal bekende Nederlanders in een advertentie in de Volkskrant.

Ook BN’ers in de bres voor ouderen

De verklaring in de Volkskrant is een initiatief van Abvakabo FNV. Onder anderen Sonja Barend, Arnold Heertje, Jan Marijnissen, Freek de Jonge, Jan Pronk, Maarten ‘t Hart en Ebru Umar roepen het kabinet op om af te zien van grote bezuinigingen in de zorg. Ook vragen ze om de behandeling van de twee grote zorgwetten in ieder geval een jaar uit te stellen.

“Het kabinet van PvdA en VVD wil dat ouderen langer thuis blijven wonen”, zeggen de BN’ers. “Daarom is er voor veel ouderen die zorg nodig hebben geen plek meer in een verzorgingshuis: 800 verzorgingshuizen worden met sluiting bedreigd. Maar tegelijkertijd wordt er door het kabinet óók flink bezuinigd op de thuiszorg, huishoudelijke verzorging en de dagbesteding en begeleiding. Dit kan niet. Je kunt niet de verzorgingshuizen sluiten, terwijl ook in de thuiszorg wordt gesneden.”

Lees ook: ‘Verdwijnen thuiszorg en dagbesteding straks?

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels