nieuws

Sluiting verzorgingstehuis treft hele wijk

Beleid

Als een verzorgingstehuis de deuren sluit, treft dit niet alleen de bewoners maar ook ouderen omwonenden raken voorzieningen kwijt. Dat is een van de conclusies uit een grote enquête van koepelorganisatie Actiz onder verzorgingstehuizen, meldt Trouw.

Sluiting verzorgingstehuis treft hele wijk

Het verzorgingstehuis lijkt volgens Actiz juist nodig om mensen langer thuis te laten wonen omdat zij gebruik maken van voorzieningen die het tehuis biedt. Met de enquête wilde Actiz uitzoeken hoe het ervoor staat met de sluiting verzorgingstehuizen, een van de gevolgen van het kabinetsbeleid om mensen langer thuis te laten wonen.

Lees ook: ‘Lijst met gesloten verzorgingshuizen’

Met de sluitingen lijkt het voorlopig mee te vallen. Van de 144 instellingen die de vragen hebben ingevuld, meldden slechts 18 organisaties dat zij de afgelopen periode een verzorgingstehuis hebben moeten sluiten. Twee derde laat weten daarvoor de komende jaren geen plannen te hebben.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels