nieuws

Vijfhonderd meldingen van verplichte verhuizing

Beleid

Bij het meldpunt Verplichte Verhuizing zijn enkele honderden meldingen binnengekomen van ouderen die moeten verhuizen omdat hun zorginstelling moet sluiten. Patiëntenfederatie NPCF opende het meldpunt samen met ouderenorganisaties om de problemen in beeld te brengen.

Vijfhonderd meldingen van verplichte verhuizing

De NPCF zegt dat er onvoldoende samenwerking is tussen de partijen die de verhuizing van de ouderen moeten regelen en wil dat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in actie komt om alles beter te coördineren.

“Mensen ervaren verdriet en ongemak en mijn beeld is dat er te weinig wordt gedaan om dat te voorkomen”, zegt Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF. Volgens haar horen veel ouderen soms op korte termijn dat ze moeten verhuizen. Naast de meldingen van mensen die weten of vrezen dat ze moeten verhuizen, meldden zich ook honderden andere bezorgde mensen. “Daar spreekt een grote betrokkenheid uit en een bezorgdheid die breed wordt gedeeld”, zegt ze.

Veel verzorgingshuizen gaan dicht omdat senioren langer op zichzelf blijven wonen. Bovendien wordt er ook bezuinigd in de ouderenzorg.

Lees ook: ‘ANBO start meldpunt thuiszorg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels