nieuws

Wetenschapsavond Reuk en Smaak live te volgen

Beleid

De Alliantie Voeding Gelderse Vallei organiseert een wetenschapsavond over voeding in Ziekenhuis de Gelderse Vallei die via internet live te volgen is. Het thema: reuk en smaak.

Wetenschapsavond Reuk en Smaak live te volgen

De Alliantie Voeding organiseert tweemaal per jaar de wetenschapsavond, genaamd Food for Thought. Deze dertiende editie staat volledig in het teken van reuk en smaak, één van de aandachtsgebieden binnen de Alliantie Voeding. Prof. Kees de Graaf, dr. Sanne Boesveldt van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en dr. Wilbert Boek, KNO-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei, hebben initiatief genomen tot het opzetten van een reuk- en smaakkliniek.

Smaak

De eerstevolgende editie wordt gehouden in het kader van Ede als Hoofdstad van de Smaak 2014. Er zijn presentaties van Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag aan de Wageningen Universiteit en van Ellen Kramer, laboratoriumarts Isala klinieken Zwolle en mede-initiatiefnemer van het project Beleef je Smaak. Mieke Wakker-Nieuwenhuizen doet haar verhaal over de rol van anosmie (het niet of beperkt kunnen ruiken) in haar leven.

Lees ook: ‘Smaaksturing voor het eerst in Nederlands ziekenhuis

Live

Wie meer wil weten over reuk en smaak kan woensdag 23 april van 17:50 tot 18:50 uur de presentaties vanuit Ziekenhuis de Gelderse Vallei live volgen via: http:/wurtv.wur.nl/presentations/roadkit12

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels