nieuws

Bewoners Dennenrust mogen vooralsnog blijven

Beleid

Bewoners van verzorgingshuis Dennenrust in Wageningen kunnen iets rustiger slapen. Het stadsbestuur komt terug op het besluit om de helft van de bewoners uit huis te zetten. Eerder deze week kregen 32 te horen dat ze andere woonruimte moesten zoeken omdat ze niet voldoende hulpbehoevend zijn. Het Wageningse stadsbestuur gaat opnieuw praten over Dennenrust, het […]

Bewoners Dennenrust mogen vooralsnog blijven

Bewoners van verzorgingshuis Dennenrust in Wageningen kunnen iets rustiger slapen. Het stadsbestuur komt terug op het besluit om de helft van de bewoners uit huis te zetten. Eerder deze week kregen 32 te horen dat ze andere woonruimte moesten zoeken omdat ze niet voldoende hulpbehoevend zijn.

Het Wageningse stadsbestuur gaat opnieuw praten over Dennenrust, het verzorgingshuis waar volgens de gemeente ongeveer de helft van de bewoners illegaal verblijft. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid en Welzijn heeft gezegd dat hij ervan uit gaat dat alle huidige bewoners in Dennenrust kunnen blijven wonen. Dat ziet de Wageningse burgemeester als ‘een handreiking in het dilemma’.

Uitzondering

In een verzorgings- of verpleeghuis mogen op grond van landelijke criteria alleen mensen wonen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dennenrust heeft de bestemming verzorgingshuis en dus zouden ruim 30 ouderen die nog zelfstandig zijn moeten vertrekken. Mogelijk kan er nu voor de huidige bewoners van Dennenrust een uitzondering worden gemaakt, denkt Wageningen. Nieuwe bewoners zijn alleen welkom in Dennenrust als ze de juiste zorgindicatie hebben.

Lees ook: ‘Soms moeilijk oudere echtparen bijeen te houden’

Maatwerk

Wageningen was van plan om zelfs echtparen van wie maar één partner een zorgindicatie heeft uit elkaar te halen, maar dat standpunt is deze week bijgesteld. Voor de echtparen zal nu naar ‘maatwerk’ worden gezocht. De gemeente hoopt op een rechterlijke uitspraak in de kwestie, die al sinds 2012 speelt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels