nieuws

‘Paniek door brief over veranderingen in de zorg’

Beleid

‘Blinde paniek’, daar zegt ouderenorganisatie ANBO rekening mee te houden als honderdduizenden Nederlanders rond 1 juli een brief in de bus krijgen over de veranderingen in de zorg. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

‘Paniek door brief over veranderingen in de zorg’

Volgens de krant bereidt het ministerie van Volksgezondheid zorgorganisaties achter de schermen voor op een lawine aan vragen van het publiek over veranderingen in de zorg. De aanleiding: een ‘bombrief’ die het ministerie rond 1 juli naar honderdduizenden Nederlanders zal versturen. Daarin staat dat er voor hen grote veranderingen op komst zijn, omdat hun zorg vanaf 1 januari 2015 niet meer door het Rijk, maar door de gemeente of de zorgverzekeraar wordt geregeld.

Zorgorganisaties verwachten grote onrust door de brief. Er komen speciale callcenters om vragen te beantwoorden. Pauline Fuhri van Actiz, de brancheorganisatie voor zorgondernemers, verwacht dat mensen willen weten wat de veranderingen individueel voor hen betekenen. “Maar juist dat is nog niet te zeggen.”

Lees ook: ‘Ouderen geven regering dikke onvoldoende op zorg’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels