nieuws

Ouderen in gevaar door slechte ouderenzorg

Beleid

De ouderenzorg in verzorgings- en verpleeghuizen is ver onder maat. De veiligheid van hulpbehoevende ouderen is daardoor in gevaar. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ), meldt het AD. Bij één op de vijf van de 450 zorgorganisaties in Nederland had de inspectie ernstige twijfel over de kwaliteit. Zo was in […]

Ouderen in gevaar door slechte ouderenzorg

De ouderenzorg in verzorgings- en verpleeghuizen is ver onder maat. De veiligheid van hulpbehoevende ouderen is daardoor in gevaar. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ), meldt het AD.

Bij één op de vijf van de 450 zorgorganisaties in Nederland had de inspectie ernstige twijfel over de kwaliteit. Zo was in meer dan de helft van de onderzochte instellingen niet altijd voldoende deskundig personeel aanwezig. Ook worden medicijnen vaak verkeerd opgeborgen en houden veel instellingen de dossiers van hun bewoners slecht bij.

IGZ- hoofdinspecteur Joke de Vries benadrukt dat de inspectie direct ingrijpt als er ergens acuut gevaar is. Dat is slecht in één instelling nodig geweest. Zeven instellingen werden tijdens het onderzoek onder verscherpt toezicht gesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels