nieuws

Ongerustheid over Catharina Ziekenhuis

Beleid

Geheime filmopnamen, liegen tegen het personeel en een cultuur van angst; verschillende vakbonden maken zich zorgen om de situatie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Ongerustheid over Catharina Ziekenhuis

Vier vakbonden hebben een brandbrief geschreven naar de raad van toezicht van het ziekenhuis. Abvakabo FNV, CNV, FBZ en Nu’91 maken zich zorgen over de werksfeer. In het ziekenhuis zou sprake zijn van een angstcultuur. Een woordvoerster van CNV bevestigt berichtgeving daarover in de Volkskrant.

Lees ook: Patiënten blij met Catharina

De bonden slaan alarm nadat het Catharina Ziekenhuis geheime filmopnamen van het eigen personeel maakte en daar daarna over loog. De leiding van het ziekenhuis, die de beelden liet zien op een personeelsbijeenkomst, gaf aan dat televisieprogramma Zembla de beelden had gemaakt. Dit klopte niet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels