nieuws

Woning zoeken voor senioren nu makkelijker?

Beleid

Ouderen die op zoek zijn naar een woning, moeten beter geïnformeerd worden. Twee organisaties werken nu samen om dat te bereiken.

Woning zoeken voor senioren nu makkelijker?

Woonz.nl, het landelijke zoekplatform voor seniorenwoneningen, en de grootste belangenbehartiger voor senioren ANBO gaan samenwerken om ouderen beter te informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden rondom wonen voor senioren.

Lees ook: ‘Ouderen willen huis uit voor seniorenwoning’

Eisen

Ouderen houden steeds langer regie over hun leven en stellen daardoor nadrukkelijk eisen aan hun woning, ook als die wordt aangevuld met afspraken over zorg. De komende jaren zullen volgens beide partijen een verschuiving laten zien van een aanbodgestuurde naar een vraaggerichte markt. Deze transitie vraagt overigens ook aan de aanbodzijde (woonzorginstellingen, woningcorporaties, huuraanbieders vrije sector) om aanpassingen.

Fijn

“De 60-plussers van vandaag zijn behoorlijk vitaal en stellen bij het zoeken naar een nieuwe woning niet langer de zorgvraag centraal”, zeggen Woonz.nl en ANBO. “In hun ogen weegt fijn wonen veel zwaarder”, licht Woonz-directeur Annemiek Schut toe. “Met Woonz.nl bieden we senioren de handvatten om vanuit dat perspectief de best passende seniorenwoning te vinden. De focus ligt op wat er wél kan.”

Voorkeuren

ANBO maakt als onderdeel van de samenwerking via haar eigen website het woningaanbod van Woonz.nl doorzoekbaar. Daarvoor wordt de zoekfunctionaliteit van Woonz.nl gebruikt, waarmee senioren vanuit specifieke voorkeuren kunnen zoeken, zoals ligging, gemak en ontspanning, service en diensten en veiligheid. Daarnaast denkt ANBO mee aan de doorontwikkeling van Woonz.nl en het verder optimaliseren van de dienstverlening van Woonz.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels