nieuws

En het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis is…

Beleid

SJG Weert won vorig jaar de prijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland, een intiatief van Zorgkaart Nederland. Inmiddels is bekend welk ziekenhuis het komende jaar met de titel mag pronken.

En het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis is…

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Patiënten van het Slingeland waarderen vooral dat afspraken worden nagekomen en dat het personeel vriendelijk is. Ook leggen artsen en verpleegkundigen telkens goed uit wat er gaat gebeuren en luisteren ze goed naar patiënten. Alleen de accommodatie blijft iets achter vergeleken bij andere ziekenhuizen.

Lees ook: Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dordrecht

Pijnloos

“Bij het Slingeland Ziekenhuis valt op dat patiënten worden gerustgesteld en dat de behandeling vaak pijnloos is geweest”, merkt de jury op. Tweede en derde in de lijst zijn respectievelijk het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven en Pasana De Sionsberg in Dokkum.

Niet alleen de top 3 doet het goed; alle ziekenhuizen scoren hoog. Gemiddeld krijgen ze een 8,5 van de patiënt. En van elke 100 patiënten zeggen er 90 dat ze het ziekenhuis aanbevelen bij anderen.

Bekijk hier de top 10.

Aanmoediging

Naast de prijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis werd dit jaar voor het eerst ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor de meest patiëntvriendelijke kliniek. Die titel ging naar het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis uit Bilthoven. Dat komt volgens de jury door het vriendelijke personeel, de persoonlijke behandeling en de warme ontvangst.

De prijs van meest patiëntvriendelijke ziekenhuis is een initiatief van ZorgkaartNederland.nl, de grootste reviewsite voor de zorg. De waarderingen op deze site vormen de basis voor de uitslag. Alle ziekenhuizen met meer dan honderd waarderingen (vanaf juni 2013) op ZorgkaartNederland.nl maken jaarlijks kans op de prijs. Bij de beoordeling is gekeken naar aspecten als de accommodatie, de informatievoorziening en de behandeling. Zowel de beoordelingen voor het ziekenhuis zelf als voor de medewerkers zijn meegeteld.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels