nieuws

LOC niet blij met minister Schippers

Beleid

LOC zeggenschap in zorg is boos op minister Schippers. De bewindsvrouw heeft namelijk aangegeven een wetsaanpassing uit te willen stellen die de belangenorganisatie zeer belangrijk acht.

LOC niet blij met minister Schippers

Het gaat om een aanpassing van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. De Tweede Kamer heeft 11 november een motie van Lea Bouwmeester (PvdA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) met aangenomen die cliëntenraden meer zeggenschap geeft.

Advies

Minister Schippers gaf in eerste instantie aan voor de zomer 2016 een wetsvoorstel Tweede Kamer in te dienen, maar nu wil Schippers eerst bij ‘een aantal onafhankelijke, gezaghebbende personen en/of instellingen’ advies inwinnen over de implicaties van de aanpassingen, zo laat zij in een brief aan de Tweede Kamer weten. De verwachting is dat het wetsvoorstel hierdoor minimaal een halfjaar vertraging oplevert.

Onaanvaardbaar

“LOC Zeggenschap in zorg vindt een verder uitstel van nieuwe wetgeving onaanvaardbaar”, reageert de belangenorganisatie. “Cliëntenraden wachten al heel lang op betere wetgeving. En de invloed bij verzekeraars is ook hard nodig.” LOC pleit daarnaast voor een openbare consultatie over de nieuwe wetgeving. “Daarmee is voor iedereen transparant wat er gebeurt en kan de wetgeving snel tot stand komen.”

LOC roept minister Schippers dringend op haast te maken met de nieuwe wetgeving.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels