nieuws

Praktijkteam gaat aan de slag met knelpunten in de zorg

Beleid

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaat een praktijkteam in de zorg instellen. Die moet knelpunten of problemen in de regio aanpakken. Het gaat bijvoorbeeld om tijdelijke zorg voor mensen die na een behandeling in een ziekenhuis nog niet terug naar hun eigen huis kunnen.

Praktijkteam gaat aan de slag met knelpunten in de zorg

Schippers kondigde dat onlangs aan in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Aanvullende zorg

Vooral ouderen hebben langer behoefte aan zorg terwijl ze al wel uit het ziekenhuis zijn ontslagen. In een verpleeghuis of revalidatiecentrum is vaak niet meteen plek. De thuiszorg levert ook zorg, maar dat is vaak een paar uurtjes terwijl ze soms intensievere zorg nodig hebben, zei Schippers. Dit soort patiënten kan bijvoorbeeld naar een logeerhuis of zorghotel. Maar niet overal is zo´n voorziening geregeld. Ook komt het volgens de minister voor dat zorgverleners of patiënten de aanvullende zorg niet kunnen vinden terwijl die er wel is.

Praktijkteam

Volgens Schippers heeft het praktijkteam veel kennis van regels en financiering in de zorg. Het team gaat na een melding snel mogelijkheden verkennen en een (structurele) oplossing zoeken. Ook kijkt het team naar hoe bepaalde zorg elders in Nederland is geregeld. Volgens Schippers kost het team geen extra geld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels