nieuws

Rijnstate wil bijenkasten op het dak

Beleid

Honing is, naast dat het lekker smaakt, op allerlei manieren goed voor de gezondheid. Ziekenhuis Rijnstate Arnhem wil daarom zelf honing produceren door bijenkasten op het dak te zetten.

Rijnstate wil bijenkasten op het dak

Vanuit het programma Maatschappelijk Verantwoord Rijnstate, wil het ziekenhuis verschillende duurzame projecten opzetten. Eén daarvan is het plaatsen van de bijenkasten.

Geneeskrachtige werking

Rijnstate noemt een aantal voordelen van honing. Zo is honing een antibioticum, gaat het viruseen, schimmels en bacteriën tegen, en helpthet mee om de bloedsuikerspiegel te controleren. “In ziekenhuizen wordt honing nog steeds gebruikt als desinfecterend middel”, zegt Rijnstate. “Honing heeft dus een geneeskrachtige werking voor de gezondheid. Met het houden van bijen levert Rijnstate dus een positieve bijdrage aan gezond leven!”

Crowdfunding

Het ziekenhuis wil de bijenkasten met behulp van crowdfunding financieren. Twee korven onderhouden kost tweeduizend euro per jaar. Voor elke 25 euro per jaar krijgen donateurs een potje honing. Als het bedrag niet wordt gehaald, gaat het geld naar het Rijnstate Vriendenfonds

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels