nieuws

Plan voor betere verpleeghuizen gepresenteerd

Beleid

De zorg in veel verpleeghuizen is onder de maat en sluit niet aan op de behoeften van patiënten. Dat bleek afgelopen juni uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Staatssecretaris Van Rijn komt nu met een plan.

Plan voor betere verpleeghuizen gepresenteerd

Scherper toezicht door de inspectie voor goede basiszorg in verpleeginstellingen, slechte bestuurders keihard aanpakken, meer openheid over de verschillen tussen instellingen en zorgen dat bij elk tehuis de juiste zorgteams werken. Want vooral de aandacht voor ‘zware’ patiënten moet beter. Dat staat in het langverwachte plan van aanpak voor betere verpleeghuiszorg, waar staatssecretaris Martin van Rijn deze week mee naar buiten komt, aldus het Algemeen Dagblad.

Reactie

Officieel is het plan een reactie op het kritische inspectierapport van afgelopen juni. Daaruit bleek dat de zorg in veel tehuizen onder de maat is en niet aansluit op de behoeften van patiënten. Er is onvoldoende deskundig personeel aanwezig en dossiers worden slecht bijgewerkt.
Betrokkenen melden echter dat het plan pas echt serieus is opgepakt nadat het AD in november het schokkende relaas plaatste van de vader van staatssecretaris Van Rijn en diens buurman Ben Oude Nijhuis. Beide heren waren zeer ontevreden over de zorg voor hun echtgenotes in een Haagse instelling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels