nieuws

Thuiszorg gaat stiekem verder

Beleid

Ouderen die thuiszorg ontvangen, hebben vaak een goede relatie opgebouwd met de zorgverlener. Wat gebeurt er als die zorgverlener opeens wordt ontslagen?

Thuiszorg gaat stiekem verder

Het blijkt dat de zorg dan vaak gewoon doorgaat, zegt de FNV. Er dreigt zelfs een zwart circuit te ontstaan vanwege de forse bezuinigingen die worden doorgevoerd. Daarvoor waarschuwt FNV-voorzitter Ton Heerts in De Telegraaf.

Goede relatie

“Zorgverleners die hun baan hebben verloren, blijven een deel van hun oude taken zwart uitvoeren. Vaak hebben ouderen zo’n goede relatie opgebouwd met de zorgverlener dat de thuiszorg alsnog wordt geleverd, maar dan wel zwart. We krijgen steeds meer signalen vanuit onze achterban dat er sprake is van een massale duikvlucht. Dat willen we niet”, aldus Heerts.

Lees ook: Veel senioren weten niet hoeveel hulp ze krijgen

Snoeihard

Gemeenten hebben sinds 1 januari meer verantwoordelijkheden in de thuiszorg. Zij bepalen of iemand hulp krijgt en hoeveel. Maar in de praktijk wordt volgens Heerst snoeihard bezuinigd en raken veel mensen hun baan kwijt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels