nieuws

Zorgtotaal verandert mee met de zorg

Beleid

De zorg van twee jaar geleden is anders dan de zorg van vandaag. Een beurs als Zorgtotaal moet daar zeker in meegaan. Wat is dit jaar het verschil met de editie van 2013?

Zorgtotaal verandert mee met de zorg

De beurs is anders dan voorgaande jaren ingedeeld in duidelijke segmenten. Dit om het voor bezoekers makkelijker te maken om hun weg te vinden. “Het is natuurlijk mooi dat je de grootste bent en overkoepelend bent, maar nadeel is wel dat het onoverzichtelijk kan worden voor bezoekers”, weet Evert Jan Bos, marktmanager zorg bij Jaarbeurs Utrecht, de organisator van Zorgtotaal.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Om tot een juiste indeling te komen hebben de organisatoren heel goed gekeken naar waar bezoekers voor komen op Zorgtotaal. Bos: “Je ziet bijvoorbeeld dat bezoekers specifiek komen voor bouw en huisvesting. Dat is nu een aparte categorie geworden. Voorheen zat dat in de categorie facilitair. Maar daar sneeuwde het onder.”

Profielen

Uiteindelijk heeft de doorwrochte analyse van het bezoekersgedrag ervoor gezorgd dat Zorgtotaal nu is opgebouwd uit de profielen Meubilair (meubilair, projectinrichting, interieur, vloeren), Patiënt Handling & Patiënt Comfort (tilliften, bedden, anti decubitus), Bouw en Huisvesting (tijdelijke huisvesting, vastgoed, gebouwbeheer, architectuur), Kleding en Linnen (bedrijfskleding, bedlinnen, groothandel), Verpleging, Hulpmiddelen en Revalidatie (rolstoelen, mobiliteit, fitness en fysio), Voeding & Hospitality (maaltijdservice, groothandel, toelevering, advies) en Facilities & Services.

Helpen

Wat Bos ook opvalt aan de deelnemers van de komende beurs is dat het niet meer gaat om producten schuiven. “Natuurlijk, er moet geld verdiend worden, maar de houding van de meeste partijen is: hoe kan ik jou als zorginstelling of ziekenhuis nu helpen?”

Zorgtotaal vindt plaat van 18 tot en met 20 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Lees in Gastvrije Zorg binnenkort meer over deze beurs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels