nieuws

Jan Slagter denkt dat hij het beter kan

Beleid

Misschien dat hij geïnspireerd is geraakt door de rubriek ‘Als ik baas was…’ van Gastvrije Zorg. Want Jan Slagter wil er niet alleen over nadenken, maar het gewoon gaan doen.

Jan Slagter denkt dat hij het beter kan

Max-directeur Jan Slagter heeft concrete gesprekken met diverse locaties waar hij zijn voorgenomen eigen verpleeghuis zou kunnen openen. Het is volgens hem nog niet duidelijk of een bestaande locatie wordt overgenomen, of ermee wordt samengewerkt of dat er iets helemaal nieuws begonnen wordt. “Het idee is eind volgend jaar de deuren te openen.”

Honderden reacties

Slagter liet vorig jaar weten dat hij plannen had om een verpleeghuis te openen. “Ik heb honderden reacties gekregen van mensen die willen helpen. We hebben de afgelopen maanden uitgezocht wat mogelijk is en we kunnen volgend jaar een modelwoning openen.” Hij wil het verpleeghuis beginnen uit onvrede over de huidige verpleegzorg, waar volgens hem veel te veel geld wordt verspild. “Geld dat ten goede zou moeten komen aan handen aan het bed, in plaats van onnodig hoge energierekeningen of weggegooide maaltijden.”

Achterhaald

Het is volgens de Max-directeur de bedoeling dat er dertig tot vijftig mensen in het particuliere verpleeghuis komen wonen. “We moeten af van het idee dat verpleeghuizen grootschalig moeten zijn, dat is achterhaald”, zegt Slagter. Geld gaat hij besparen door ervoor te zorgen dat het pand goed geïsoleerd wordt, zaken zoals pr en communicatie worden uitbesteed en er in huis gekookt wordt. “Ik denk dat we dit kunnen realiseren met het budget dat verpleeghuizen van de overheid krijgen. Op die manier kunnen er ook mensen in ons verpleeghuis die van alleen een AOW moeten rondkomen.”

Ben Oude Nijhuis

Een naam voor het verpleeghuis is nog niet bekend. “Maar ‘Ben Oude Nijhuis’ lijkt mij een goed idee”, zegt hij, verwijzend naar de eind vorig jaar overleden man die publiekelijk misstanden in verpleeghuizen aankaartte. Samen met Joop van Rijn, de vader van staatssecretaris Martin van Rijn, sloeg hij alarm over de zorg die hun demente vrouwen kregen in een Haags verpleeghuis.

Omroep Max gaat een documentaire maken over de vervolgstappen rond het verpleeghuis. Deze zal rond de opening op tv worden uitgezonden.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels