nieuws

Levenseindekliniek weer in opspraak

Beleid

Mensen met een stervenswens een waardig einde bieden; dat is het doel van de Levenseindekliniek in Den Haag. Er is echter veel kritiek op de besluitvorming binnen de kliniek. Voor de vierde keer in een jaar tijd is de Levenseindekliniek in Den Haag berispt door de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie. De procedure rond een bejaarde vrouw […]

Levenseindekliniek weer in opspraak

Mensen met een stervenswens een waardig einde bieden; dat is het doel van de Levenseindekliniek in Den Haag. Er is echter veel kritiek op de besluitvorming binnen de kliniek.

Voor de vierde keer in een jaar tijd is de Levenseindekliniek in Den Haag berispt door de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie. De procedure rond een bejaarde vrouw wordt als ‘onzorgvuldig’ bestempeld, meldt Trouw.

Ondraaglijk

De vrouw ging naar de kliniek omdat ze slecht zag, met rugklachten kampte en al decennia lang last had van haar darmen. Ze zei ondraaglijk te lijden door gebrek aan autonomie en mobiliteit.

Tweede arts

De kliniek wilde euthanasie toepassen, maar een tweede arts, die altijd verplicht wordt geraadpleegd, zag het anders. Hij wilde dat de vrouw een geriater, een arts gespecialiseerd in complexe ouderdomsklachten, zou bezoeken. Omdat de vrouw daar niets voor voelde, is daarvan afgezien.

Volgens de toetsingscommissie had de Levenseindekliniek niet zomaar in de weigering mee moeten gaan.

Lees ook: Steeds meer mensen kloppen aan bij Levenseindekliniek

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels