nieuws

‘Te weinig geld voor psychiatrische opvang’

Beleid

Gemeenten maken zich zorgen over de opvang van mensen met een psychische stoornis. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) krijgen ze vanaf volgend jaar te weinig geld om verwarde mensen beschermd te laten wonen.

‘Te weinig geld voor psychiatrische opvang’

Daarover schrijft De Telegraaf.

Beschermd wonen

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) wil het budget terugschroeven van de 43 grote gemeenten, die sinds januari regionaal verantwoordelijk zijn voor het regelen van het zogeheten ’beschermd wonen’. “Het gaat vaak om mensen met psychiatrische problemen, die om die reden niet op zichzelf kunnen wonen”, Asha Khoenkhoen, woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Tekort

Van Rijn zegt dat in 2014 minder mensen in een omgeving met veel toezicht zijn gaan wonen en dat de gemeenten daarom minder geld nodig hebben. Maar volgens de VNG dreigt een tekort van 60 miljoen euro. “Als dat geld er niet komt, vrezen wij voor grote problemen.”

Lees ook: ‘GGZ heeft te weinig uitleg gegeven’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels