nieuws

Extra geld tegen agressie in de zorg

Beleid

Via een actieplan van verschillende ministeries kunnen zorginstellingen aan de slag met anti-agressiebeleid op de werkvloer. Het animo is echter zo groot dat veel instellingen niet kunnen deelnemen.

Extra geld tegen agressie in de zorg

Daarom stelt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor 2015 nog eens een miljoen euro extra beschikbaar voor het Actieplan Veilig Werken in de Zorg. Dat bedrag komt bovenop het budget van ruim tien miljoen euro voor de afgelopen drie jaar. “Zo help ik nog meer instellingen om agressie in de zorg verder terug te dringen”, zegt Schippers. “Iedereen heeft recht op een veilige werkplek.”

Agressie in de zorg

Het actieplan is in 2012 opgezet door de ministeries van VWS, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid en Justitie, samen met sociale partners in de zorg, waaronder ActiZ, NVZ Vereniging van ziekenhuizen, GGZ Nederland en Abvakabo FNV. Het doel is het verminderen van agressie en geweld in de zorg.

Lees ook: Onderzoek naar agressie op de werkvloer

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels