nieuws

‘Kwetsbare ouderen onnodig lang in ziekenhuis’

Beleid

Het duurt steeds langer om kwetsbare ouderen die in het ziekenhuis zijn uitbehandeld, door te plaatsen naar een verpleeghuis. Dat concludeerde Nieuwsuur na eigen onderzoek en een rondvraag van de Nederlandse Vereniging van Klinische Geriatrie. Geriaters sturen noodgedwongen patiënten steeds vaker naar huis, met alle risico’s van dien. Negen van de tien geriaters heeft patiënten […]

‘Kwetsbare ouderen onnodig lang in ziekenhuis’

Het duurt steeds langer om kwetsbare ouderen die in het ziekenhuis zijn uitbehandeld, door te plaatsen naar een verpleeghuis. Dat concludeerde Nieuwsuur na eigen onderzoek en een rondvraag van de Nederlandse Vereniging van Klinische Geriatrie.

Geriaters sturen noodgedwongen patiënten steeds vaker naar huis, met alle risico’s van dien. Negen van de tien geriaters heeft patiënten die wachten op een permanente plek in een verpleeghuis. Driekwart van hen zegt dat de wachttijd ten opzichte van vorig jaar is toegenomen.

Ouderenarts Marieke Meinardi bevestigde tijdens de uitzending van Nieuwsuur het beeld dat uit de rondvraag komt: “In het ziekenhuis is filevorming ontstaan om mensen door te plaatsen naar een goede zorginstelling.”

Lees ook: ‘Kwetsbare patiënt te lang in het ziekenhuis door lakse verzekeraars’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels