nieuws

Deventer Ziekenhuis focust op invoeren integrale kwaliteit

Beleid

Gita Gallé, bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis, vindt dat er in haar ziekenhuis vooral aan het invoeren van integrale kwaliteit moet worden gewerkt. “Net als in veel andere ziekenhuizen verloopt het streven naar betere zorg nog te veel over twee sporen.”

Deventer Ziekenhuis focust op invoeren integrale kwaliteit

Gallé heeft het over de professionele kwaliteit en de kwaliteit van de organisatie. “De professionele kwaliteit van dokters en verpleegkundigen en de kwaliteit van de organisatie moeten beter met elkaar worden verbonden. Het zijn te onderscheiden verantwoordelijkheden, maar geen gescheiden verantwoordelijkheden.”

Verbinden

Het denken vanuit de genoemde dimensies kan volgens haar helpen om beide verantwoordelijkheden functioneel met elkaar te verbinden. De voorwaarden om dit te bereiken zijn gunstig. “We hebben al vijftien jaar één geharmoniseerde stafmaatschap zoals nu vanaf 2015 in vele andere ziekenhuizen het geval is. De maatschappen van de afzonderlijke vakgroepen zijn al lang geleden opgeheven. Er is denk ik mede hierdoor een hele sterke  ziekenhuisbrede focus op samenwerking en kwaliteit binnen de staf.”

Gita Gallé is een van de sprekers tijdens het KiZ-congres op 5 november in Burgers’ Zoo in Arnhem. Dat staat dit jaar in het teken van de toekomst van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Schrijf nu in via www.kizcongres.nl

Lees ook: Nederlandse oorlogseconomie stimuleert innovatie in zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels