nieuws

Nieuw onderzoek toont toenemende problemen voor mantelzorger

Beleid

Aanwijzingen dat mantelzorgers het steeds zwaarder hebben, stapelen zich op. Nu is het pensioenuitvoerder PGGM dat dezelfde conclusie trekt.

Nieuw onderzoek toont toenemende problemen voor mantelzorger

Mantelzorgers vinden hun taak zwaarder dan vorig jaar, concludeert Frido Kraanen van PGGM&CO in Trouw. PGGM&CO is de ledenorganisatie van pensioenuitvoerder PGGM. Kraanen trekt de conclusie op basis van de jaarlijkse enquête over mantelzorg.

Groeiende groep

Leden van PGGM&CO gaven vorig jaar al aan de zorg zwaarder te vinden dan voorheen. Dit jaar vindt een groeiende groep de rol als mantelzorger moeilijk. In twee jaar tijd is het percentage dat de mantelzorg als een belasting ervaart gegroeid van 19 naar 27 procent. Ongeveer 3500 mensen hebben de enquête ingevuld.

De verantwoordelijkheid voor de langdurige zorg is begin dit jaar voor een groot deel verschoven van het Rijk naar gemeenten. Er wordt vaker een beroep gedaan op familie en vrienden, ook zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Lees ook: Participatiemaatschappij is niet voor iedereen even zwaar

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels