nieuws

Verzorgingshuizen denken na over vluchtelingenopvang

Beleid

Zorginstellingen onderzoeken of het mogelijk is asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten in verzorgingshuizen die kamers overhebben. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Verzorgingshuizen denken na over vluchtelingenopvang

Tehuizen in heel Nederland kampen met leegstand, waardoor ze inkomsten missen. De koepelorganisaties ActiZ (ouderenzorg) en Aedes (woningbouwcorporaties) willen nu weten of ze ruimte hebben om asielzoekers in verzorgingshuizen onder te brengen.

“Dat kan wellicht honderd plekken opleveren”, zegt Actiz-woordvoerder Bernadet Naber in de krant. Een handjevol zorgorganisaties oriënteert zich volgens haar nu.

Kwetsbare groepen

Om de leegstand op te vangen, bieden sommige verpleeghuizen kamers aan studenten aan. Dat gaat prima, zegt Naber. Niet iedereen vindt het echter een goed idee om vluchtelingen opnemen in een verzorgings- of verpleeghuis. Volgens Miranda Bakker van Zorggroep Tangenborgh in Emmen is het lastig ouderen en vluchtelingen te mengen. “Het gaat om twee kwetsbare groepen”, aldus Bakker in het Dagblad van het Noorden.

Lees ook: Bewoners zorginstelling enthousiast over komst studenten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels