nieuws

Ministers en staatssecretaris op zorggebied bekend

Beleid

Alle namen van het nieuwe kabinet Rutte III zijn bekend. Zo wordt Bruno Bruins (VVD) minister van Volksgezondheid. CDA’er Hugo de Jonge gaat voor de nieuwe functie minister van Ouderenzorg en wordt vicepremier. Paul Blokhuis van de ChristenUnie zal de nieuwe staatssecretaris op zorggebied worden.

Ministers en staatssecretaris op zorggebied bekend

Na een carrière als basisschoolleraar en schooldirecteur vertrok Hugo de Jonge in 2004 naar Den Haag om beleidsmedewerker bij het CDA te worden. Later was hij politiek assistent van verschillende ministers en ook korte tijd van premier Jan Peter Balkenende. Sinds 2010 is De Jonge wethouder in Rotterdam, verantwoordelijk voor onderwijs, jeugd en zorg.

Minister van Volksgezondheid

Zijn collega Bruno Bruins is ruim vijf jaar de eerste man van het UWV. Daarvoor voerde hij de directie bij vervoerder Connexxion. De nieuwe minister van Volksgezondheid kent Den Haag tot in detail. Zo’n tien jaar terug was hij tevens enkele maanden staatssecretaris van onderwijs van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Staatssecretaris

Apeldoorns wethouder Paul Blokhuis wordt namens de ChristenUnie de nieuwe staatssecretaris voor Volksgezondheid. Blokhuis was acht jaar beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de RPF en de ChristenUnie.

> Lees ook Van Rijn verwacht veel van nieuwe kabinet

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels