nieuws

Discussie over kwaliteit van leven in de zorg

Beleid

Kwaliteit van leven in de zorg was het afgelopen jaar een veelbesproken thema en zal dat altijd blijven. Tijdens de Dag van de Gastvrijheid op 16 november gaan Cretien van Campen (SCP), Henk Nies (Zorginstituut Nederland), Michel Overwijk (WijGastvrij) en Joep Bartholomeüs (LOC) met elkaar en aanwezigen in debat over uitdagingen en oplossingen rond kwaliteit van leven in de zorg.

Discussie over kwaliteit van leven in de zorg
Cretien van Campen. Foto: Herbert Wiggerman

Na een korte presentatie van Cretien van Campen over het recente rapport ‘Gelukkig in een verpleeghuis?’ van het Sociaal Cultureel Planbureau, gaan de debatleden onder leiding van dagvoorzitter Jacobine Geel in discussie. Hoe staat het ervoor, een jaar na het manifest Scherp op Ouderenzorg? Welke impact heeft het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? Lukt het om radicale vernieuwing in verpleeghuizen door te voeren en wat is daarvoor nodig?

Deelnemers aan het debat zijn:
Cretien van Campen, wetenschappelijk strateeg Sociaal Cultureel Planbureau
Henk Nies, lid Kwaliteitsraad van Zorginstituut Nederland en bestuurder Vilans
Michel Overwijk, voorzitter WijGastvrij en hoofd Food & Beverage OLVG
Joep Bartholomeus, coördinator LOC Zeggenschap in zorg

Klik hier voor het volledige programma van de Dag van de Gastvrijheid, op 16 november in het Beatrix Theater in Utrecht.

Lees ook: Verpleeghuisbewoners vragen meer aandacht voor de persoonlijke levenssfeer

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels