nieuws

Neonatologie Rijnstate in de wolken dankzij donatie Vitesse

Beleid

Op Wereld Prematuren Dag van 17 november bracht Joost de Wit (algemeen directeur Vitesse) samen met twee collega’s een bezoek aan de afdeling Neonatologie van Rijnstate. Zij kwamen de bijzondere ledplafonds bewonderen, die hier dankzij een bijdrage van de Arnhemse voetbalclub onlangs zijn geplaatst. De speciale ledpanelen die nu in het plafond zijn gemonteerd bevatten mooie beelden van een blauwe lucht met wolken, waardoor de illusie gewekt wordt van uitzicht naar buiten.

Neonatologie Rijnstate in de wolken dankzij donatie Vitesse

“De afdeling Neonatologie, bedoeld voor pasgeboren baby’s die complexe zorg nodig hebben, beschikt over een aantal kamers die geen daglicht hebben. In deze zogenoemde high care- en medium care units verblijven ouders met baby’s die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld door vroeggeboorte. Het ontbreken van daglicht werd al jaren als vervelend ervaren,” legt kinderarts Martijn Schrama uit. “Dankzij de mooie bijdrage van Vitesse, heeft de afdeling Neonatologie, in samenwerking met het Vriendenfonds deze units een enorme boost kunnen geven. De prachtige ledplafonds creëren een ruimtelijk effect en een daglichtervaring, waardoor het opgesloten gevoel binnen deze kamers wordt weggenomen. Hierdoor zullen ouders en pasgeborenen hun verblijf op de afdeling Neonatologie als veel prettiger ervaren en kunnen de jonge ouders zich volledig op de gezondheid van hun baby richten”.

Wereld Prematuren Dag

Geen betere dag dan Wereld Prematuren Dag om de Arnhemse voetbalclub te laten zien wat hun bijdrage betekent voor de afdeling en met name voor de jonge ouders die hier met hun baby verblijven. Wereldwijd wordt op Wereld Prematuren Dag namelijk aandacht besteed aan de impact die een vroeggeboorte heeft op het leven van jonge ouders. Veel ziekenhuizen steken op deze dag deze groep ouders een hart onder de riem met een mooi gebaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels