nieuws

Huis en Haard heet voortaan Hoogstede

Beleid

Woonzorgcentrum Huis en Haard in Arnhem heet voortaan Hoogstede, maakt moederorganisatie DrieGasthuizenGroep bekend tijdens de eerstesteenlegging.

Huis en Haard heet voortaan Hoogstede

Op vrijdag 12 mei – op de jaarlijkse Dag van de Zorg – werd de eerste steen gelegd. Hoogstede wordt een van de meest duurzame woonzorgcomplexen van Nederland. Zo heeft het gebouw een dak van zonnepanelen en wordt er gebruikgemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw eind 2017 opgeleverd.

In maart 2016 eerste bouwfase Hoogstede

In maart 2016 ging de bouw van de eerste fase van het woonzorgcentrum in de Arnhemse wijk Klingelbeek van start. De vier groepswoningen, elk voor acht cliënten met (beginnende) dementie, zijn gerealiseerd. De bewoners hebben begin januari hun intrek genomen in dit gedeelte van het nieuwbouwcomplex, waar verpleeghuiszorg wordt geboden in een kleinschalige, huiselijke sfeer. Zij wonen inmiddels ruim drie maanden naar volle tevredenheid in Hoogstede.

Hoogstede

18 woonzorgstudio’s voor mensen met zorgindicatie

Na de sloop van het laatste deel van Huis en Haard, is de tweede bouwfase gestart. In dit gedeelte komen achttien woonzorgstudio’s voor mensen met een zorgindicatie. De studio’s liggen op de begane grond en beschikken over een eigen terras. Beide gebouwdelen worden verbonden door een ontmoetingsruimte in het middengebied. De bouw van deze tweede en laatste fase wordt steeds meer zichtbaar. Om dit te vieren werd vrijdag de symbolische eerste steen gelegd (Bron: zorginstellingen).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels