nieuws

Duurzame Samenwerking Amaris Zorggroep

Beleid

Amaris Zorggroep heeft met een onlangs gehouden aanbesteding Van Hoeckel geselecteerd als leverancier voor het totaalpakket eten & drinken. Op vrijdag 7 juli jongstleden hebben Jan den Ouden en René Hup, bestuurders van Zorggroep Amaris, samen met Rodney de Haas, directeur Van Hoeckel, de overeenkomst ondertekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Duurzame Samenwerking Amaris Zorggroep

Gedurende 3 jaar gaat Van Hoeckel intensief en duurzaam samenwerken met Amaris Zorggroep. “Waarin wij met ons brede producten- en dienstenpakket Amaris Zorggroep nadrukkelijk ondersteunen bij het realiseren van haar kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen in het sterk veranderende zorglandschap”, aldus Rodney de Haas. Samen gaan zij werken aan een jaarplan waarin zaken rondom eten & drinken worden geanalyseerd en de benodigde optimalisaties worden aangebracht.

“Met het oog op de toekomstbestendigheid van de maaltijdvoorziening, de transitie van grootschalige zorg naar kleinschalig wonen en de ontwikkelingen van gastvrijheid is een optimalisatieslag rondom eten en drinken gewenst, aldus Jan den Ouden, bestuurder bij Amaris Zorggroep. “Beide organisaties gaan dus samen de stip op de horizon zetten en kijken uit naar een constructieve samenwerking,” aldus Otto Hoekstra, national accountmanager Care bij Van Hoeckel.

Nostalgiekar als gift

Gezien Van Hoeckel ook ondersteuning biedt in de aanpak van activiteiten, heeft het bedrijf als gift een nostalgiekar overhandigd aan Amaris Zorggroep. Deze ouderwetse, verrijdbare, bakkerskar, gevuld met attributen van ‘toen’, is bedoeld om herinneringen van mensen met dementie terug te halen. Deze kar vervult het idee van een ‘belevingskamer’ en is inzetbaar voor verschillende zorglocaties die in de bestaande woonkamer kan worden gereden. De nostalgiekar legt door het stimuleren van zintuigen als ogen, oren en reuk focus op het ophalen van herinneringen van vroeger waardoor mensen met dementie beter functioneren in het ‘nu’. Hiermee worden bewoners geprikkeld en worden de hersenen letterlijk wakker gemaakt, waardoor communicatie met dementerenden beter verloopt en zij weer contact maken met de buitenwereld.

Amaris Zorggroep bestaat uit een grote thuiszorgorganisatie en ruim 20 locaties voor wonen, revalidatie of tijdelijk verblijf in de regio’s Gooi- en Vechtstreek en Eemland. Amaris biedt een samenhangend totaalpakket aan zorgdiensten waarbij aandacht voor de persoonlijke wens van de klant centraal staat.

> Bekijk ook de Video: de Nostalgiekar bij Lauwershof

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels