nieuws

Hans Everse gaat voor gezond en regionaal bij Tafel Thuis

Beleid

Sinds kort heeft Tafel Thuis in Middelburg een nieuwe manager. Chefkok Hans Everse wil de kwaliteit verbeteren door zich te richten op gezond en regionaal.

Hans Everse gaat voor gezond en regionaal bij Tafel Thuis

Sinds hij op 19 juni het stokje overnam van meesterkok Sjaak Jobse, kan hij niet wachten om aan de slag te gaan. De ambitie van Hans Everse (38) stopt namelijk niet nu hij de keuken van zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat heeft ingeruild voor Tafel Thuis. De kwaliteit kan in zijn ogen namelijk altijd beter.

> Hans Everse is één van de sprekers op de Dag van de Gastvrijheid

Het eerste wat Everse aanpakte, is de naam van de zorginstelling. Het is niet langer Zorgstroom – Tafel Thuis, maar Tafel Thuis – Dé Zeeuwse Keuken. Daarnaast wil hij stap voor stap dingen aanpassen, zodat het veranderingsproces heel geleidelijk gaat. Dat moet ook wel bij een bedrijf waar dagelijks 1800 maaltijden worden bereid.

Veranderingen in de maaltijden

De veranderingen waar Everse op doelt, betreffen allemaal de maaltijden zelf. Zo is de wens van de chef-kok onder meer zoveel mogelijk seizoensgebonden koken, nog meer Zeeuwse producten gebruiken en de reductie van zout, suiker en vet. Met name dat laatste is een hele uitdaging bij de maaltijdbereiding voor ouderen.

> Lees ook de blogs van Hans Everse voor Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels