nieuws

Nieuw kabinet beslist over nieuwe Wmcz

Beleid

Tot nu toe was het de planning om de nieuwe Wet medezeggenschap (Wmcz) nog deze kabinetsperiode naar de Tweede Kamer te sturen. Maar minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten dit aan een volgend kabinet over te laten.

Nieuw kabinet beslist over nieuwe Wmcz

Dat schrijft minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer, laat het LOC Zeggenschap in de Zorg weten.

> Het LOC licht op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) de nieuwe wet toe. Kom ook!

Kabinet is nu demissionair

Het kabinet kiest er duidelijk voor om de nieuwe Wmcz niet tijdens haar laatste maanden in te dienen. Dat komt omdat het huidige kabinet demissionair is omdat het herkozen is. Het kabinet kan dan eigenlijk geen nieuwe wetten of nieuw beleid maken die veel invloed hebben. De minister ziet de Wmcz als zo’n wet.

 


16 november: de nieuwe Wmcz in de praktijk

De nieuwe Wetgeving Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz) heeft veel gevolgen voor cliëntenraden en zorgorganisaties. Wat betekenen de aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld het instemmingsrecht, adviesrecht, enquêterecht of het toezicht van de IGZ voor cliëntenraden? In deze sessie op de Dag van de Gastvrijheid (16 november) worden de veranderingen door de nieuwe wet, in theorie en praktijk, besproken en gaan deelnemers er met elkaar over in gesprek. lees meer of schrijf in


Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels