nieuws

Zwanenberg Food Group herschikt out-of-homemerken

Beleid

Zwanenberg Food Group gaat haar drie merken voor de out-of-homemarkt, Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg, gefaseerd herschikken. Doelstelling hiervan is meer focus en herkenbaarheid in de markt te creëren.

Zwanenberg Food Group herschikt out-of-homemerken

Als eerste stap worden er in totaal 55 producten gesaneerd. Voor alle producten worden goede alternatieven geboden. Verder worden in de eerste fase alle meerplaksverpakkingen van Zwanenberg en Kraak-Vers kleiner en hersluitbaar. Dit leidt tot minder derving en minder afval.

Portieverpakking: Kips

Als sterk consumentenmerk is Kips herkenbaar en vertrouwd voor de gast. Daarom kiest Zwanenberg Food Group ervoor alle portieverpakkingen onder het Kips merk te distribueren. Naast het bestaande assortiment portieverpakking komt Kips met een Deluxe en een biologisch assortiment.

Meerplaksverpakking: Kraak-Vers

De meerplaksverpakkingen van Kraak-Vers en Zwanenberg worden samengevoegd tot één horeca-assortiment onder de merknaam Kraak-Vers. Hiermee is Kraak-Vers hét merk voor de professional. Later dit jaar krijgt ook Kraak-Vers luxe en biologische varianten.

Slagerskanaal: Zwanenberg

Zwanenberg blijft het vertrouwde merk voor kwaliteitsvleeswaren aan het stuk in het slagerskanaal.

Gefaseerde introductie

Om een soepele overgang in de markt te waarborgen, kiest Zwanenberg Food Group voor een gefaseerde introductie van deze wijzigingen:

FASE 1: WEEK 27

Assortimentsoptimalisatie Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg om ruimte te creëren voor nieuwe extra smaakvolle vleeswaren en kaas. Daarnaast worden de meerplaksverpakking van Zwanenberg en Kraak-Vers verkleind: dezelfde inhoud, minder afval.

FASE 2: WEEK 37

Na de sanering van 55 artikelen is er ruimte voor de introductie van tien extra smaakvolle vleeswaren en kaas onder Kips en Kraak-Vers .

FASE 3: WEEK 45

Verdere uitbreiding van de Kips- en Kraak-Versassortimenten met luxe en biologische artikelen.

De volgende fase zal zijn het omzetten van Kraak-Vers portieverpakkingen naar Kips en de meerplaksverpakking van Zwanenberg naar Kraak-Vers.

Lees ook: Zwanenberg introduceert vleeswaren met herkomst

Lees hier al het nieuws over leveranciers aan de zorg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels