nieuws

Hoe manage je kleinschalige woonvormen?

Beleid

Ook management en organisatie is belangrijk binnen kleinschalige woonvormen. Daarom delen sprekers de nieuwste inzichten op het symposium Focus op Kleinschalig wonen (12 oktober). Debby Nota (directeur), Anne Kien (trainer) en Diana Kole (kennismanager) delen hun ervaringen.

Hoe manage je kleinschalige woonvormen?

Aan kleinschalig wonen worden voordelen toegekend die inspelen op kwaliteit van leven, maar de praktijk is vaak anders dan de theorie. De manier van uitvoer is direct van invloed op het resultaat. Tijdens de Focus op Kleinschalig wonen in Vianen gaat u in op knelpunten, krijgt u inzichten en oplossingen aangereikt om de kwaliteit van kleinschalige zorg te verbeteren. Een greep uit de sessies.

Kritische factoren voor zelforganisatie in de zorg

Met het programma In voor zorg! hebben de afgelopen 7 jaar meer dan 100 organisaties verandertrajecten rond zelforganisatie en zelfsturing doorlopen. Diana Kole neemt deelnemers mee in de opgedane ervaringen en inzichten van deze organisaties. Waar lopen ze tegenaan? Wat zijn succesfactoren voor een goede implementatie en uitvoering? En wanneer moet je vooral niet tot zelforganisatie overgaan?

Spreker: Diana Kole, kennismanager In voor Zorg! en Waardigheid en trots

Gastvrijheid, zelfsturing en participatie in de praktijk

Bos- en Meerzicht biedt bewoners een kleinschalig thuis met veel persoonlijke aandacht voor welzijn en beleving. Gastvrijheid is iets van alle medewerkers, dus werkt Bos- en Meerzicht met serviceteams die behalve bijvoorbeeld schoonmaken ook zorgen voor het welbevinden van bewoners en bezoekers. Directeur Debby Nota gelooft heilig in het in hun kracht zetten van medewerkers, werkt in het project Uut en Thuus aan verbondenheid met ouderen in de regio en betrekt familie intensief.

Spreker: Debby Nota, directeur Bos- en Meerzicht

Coaching en teamontwikkeling

Leidinggevenden in woonvormen zouden graag meer tijd besteden aan coaching van hun medewerkers. Verzorgenden en andere professionals op de werkvloer willen graag meer ondersteuning of willen – in het kader van bijvoorbeeld zelfsturing – beter worden toegerust om goed te kunnen functioneren. In deze workshop draait het om teamontwikkeling!

Spreker: Anne Kien, trainer Motivatio

> Lees het hele programma of schrijf in

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels