video

Ouderen met rolstoelen door de wasstraat

Beleid

Is dit de toekomst? Ouderen gaan niet meer normaal onder de douche of in bad, maar worden in rolstoelen achter elkaar door de wasstraat getrokken.

Ouderen met rolstoelen door de wasstraat

Het is in ieder geval het schrikbeeld van gepensioneerd fysiotherapeut Hans Gadiot. Hij wilde de discussie over bezuinigingen aanwakkeren en zette zijn gedachten om in beelden. Gaat hij te ver? Bekijk het filmpje en oordeel zelf.
 

“Ik ben niet tegen bezuinigingen, maar wel als het gaat om mensen die erg kwetsbaar zijn”, vertelt Gadiot. “Ik wil opkomen voor kwetsbare ouderen, want die mensen zie je niet op het Malieveld.” De oud-fysiotherapeut kreeg het idee voor het filmpje tijdens een bezoek aan een wasstraat in zijn woonplaats Brunssum.

Hard

Gadiot schrok aanvankelijk van de hoeveelheid reacties op het filmpje, dat op YouTube in een week tijd ruim 250.000 keer werd bekeken. “Ik heb gigantisch veel positieve reacties ontvangen, het heeft heel wat losgemaakt.” Maar niet iedereen is gecharmeerd van Gadiots productie. “Sommigen vinden het erg negatief. Het doet ze pijn, zeggen ze. Het is inderdaad geen grappig filmpje. Als ik iets had gemaakt dat minder hard is, komt de boodschap niet aan.”

Wakker

Een interview bij de regionale omroep, interesse van Omroep Max; Gadiot is blij met alle aandacht. “Het is een beetje uit de hand gelopen. Maar je ziet dat het zin heeft om zoiets te doen. Ik hoop dat ook het ministerie wakker wordt.

Klik hier om het filmpje op YouTube te bekijken.

Video

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels