video

Nel doet de was bij DSV|Verzorgd leven (video)

Beleid

Schoon. Persoonlijk. Flexibel. Het zijn zomaar enkele belangrijke kenmerken van de in-huiswasserij van ‘Stichting DSV|Verzorgd Leven’ in Katwijk en Lisse. DSV én de cliënten zijn er dan ook uitermate tevreden over. “De kleding is altijd dichtbij. Wassen betekent hier veel meer dan wassen alleen.

Nel doet de was bij DSV|Verzorgd leven (video)

DSV is in beweging. Wonen en zorg worden op steeds meer locaties gescheiden. Kleinschalige woonprojecten, waarin maximaal tien bewoners gezamenlijk het huishouden runnen, zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld voor DSV. “Ja, wassen en strijken van persoonsgebonden goed hoort daar ook bij”, zegt facilitair teamleider Gerard Zonneveld van DSV. De somatische cliënten van de vijf locaties hebben daarbij wel keuzevrijheid, legt hij verder uit. “Dat betekent dat deze cliënten er ook voor kunnen kiezen de was door de medewerkers van de centrale in-huiswasserij op de locatie Salem in Katwijk te laten doen. Bijna 95 procent van de 65 somatische cliënten per locatie maakt hiervan gebruik.”

Nel: “Netjes omgaan met de was”

Nel van den Oever doet al vier lang en met heel veel liefde de was voor de bewoners van DSV|Verzorgd Leven in Katwijk. Haar motto: ‘Als het wassen en het eten koken uit handen wordt gegeven, dan horen wij daar netjes mee om te gaan.’

Bekijk haar inspirerende verhaal:

Lees hier het hele artikel: Zorginstelling DSV omarmt textielverzorging

Video

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels