artikel

Gastvrijheidsmedewerkers, nog één maand

Eten & Drinken

Countdown! De Dag van de Gastvrijheid is exact over één maand. Welke sessies zijn interessant voor gastvrijheidsmedewerkers? In ieder geval de quiz waaruit blijkt wie de slimste gastvrijheidsmedewerker is. Een round-up van alle sessies.

Gastvrijheidsmedewerkers, nog één maand

Het programma bestaat globaal uit ontvangst, plenaire sessie, keuzesessies (3 ronden met meerdere sessies), Het Beste Menu van de Zorg, afsluiting en bekendmaking winnaars Het beste Menu van de Zorg.

 

 

Inspiratiesessie: Samen het verschil maken 

Door Roy Heiner, Olympisch wedstrijdzeiler

RoyRoy Heiner vertelt over zijn ervaringen in vier Olympische Spelen, drie Volvo Ocean Races en een America’s Cup. Over de zeiltechnische kant spreken is leuk, maar nog leuker is het om het over het proces te hebben. Datzelfde proces dat je ook zou volgen in de eigen organisatie.

Keuzesessie: Hoe heurt het eigenlijk?

Door Henry Kalb, theatermaker Troge

HenryEen maaltijd neerkwakken, binnenvallen zonder te kloppen, geen aandacht voor de familie of zelfs voor de patiënt of bewoner. Het zijn situaties die helaas voorkomen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Dat kan beter. Hoe, dat bepaalt u zelf tijdens dit regietheater.

Keuzesessie: Tot het uiterste voor service en gastvrijheid

Door Johan Huisman, kasteelheer

JohanHoe bezorg je 160 bruidsparen per jaar met torenhoge verwachtingen de mooiste dag van hun leven? Want op het kasteel kan en mag alles! Op een locatie waar zo vaak ‘ja’ wordt gezegd, valt een ‘nee’ uit de toon! Johan Huisman en zijn team gaan dan ook tot het uiterste.

Keuzesessie: De slimste gastvrijheidsmedewerker

Door Roland de Groot, eigenaar van Threewise en de Horeca Academie, improvisatieacteur

RolandBent u als servicemedewerker, voedingsassistent of gastvrouw/-heer op de hoogte van ontwikkelingen in uw vakgebied? Of wilt u hiervan op de hoogte komen? Test uw kennis en doe mee aan deze quiz, die staat voor een combinatie van vakinhoud en fun.

Keuzesessie: Culinaire intuïtie, eatertainment in de zorg

Door Carla de Nijs, culinair entertainer

CarlaCarla de Nijs (Sligro) heeft al dertig jaar ervaring in de zorg. Voor haar is het van belang om van iedere maaltijd een culinaire ervaring te maken. Haar ervaring en gevoel gebruikt zij om in haar werkveld de juiste culinaire indruk te maken met nieuwe producten en concept-invullingen.

Keuzesessie: Presenteer jezelf met kracht

Door Huub Mackelenberg

Tijdens de lezing/workshop gaan we daadwerkelijk met elkaar aan de slag. Doen is het nieuwe denken en dat gaan we ervaren. Onderwerpen tijdens de lezing zijn: je eerste indruk, echt contact maken, kijken in kansen, initiatief nemen, persoonlijke profilering, zeggen wat je denkt en vindt en investeren in je identiteit. Beleef de lezing door mee te doen.

Keuzesessie: Hoe creëer je een nieuw werkklimaat voor gastvrijheidsmedewerkers

Door Fiane Hollander, Ina Zut, Martijn van Dijken, Monique Willemse en Petra Deen

De nieuwe visie op gastvrijheid, eten & drinken van de Noordwest ziekenhuisgroep is ontwikkeld op basis van de Smart4Slow-filosofie van Momoko. In deze sessie delen betrokkenen hun kennis & ervaring en worden de deelnemers geïnspireerd tot het zelf creëren van een nieuw werkklimaat.

Keuzesessie: Cold meals on wheels

Door Paul Hoogmoed, applicatiehouder ScreenCheck, coördinator grote verhuizingen, applicatiehouder Axxerion en stafmedewerker Facilitaire dienst bij Respect Zorggroep

PaulAls specialist in maaltijdverdeel- en regeneratiesystemen weet ook temp-rite International dat maaltijddistributie op maat niet meer is weg te denken uit de zorg. Paul Hoogmoed zal daarom tijdens zijn sessie ingaan op het “Cold Meals on Wheels” maaltijdverdeelconcept voor de ontkoppelde keuken.

Plenaire sessie: Écht aandacht geven

Door Peter Vader, geestelijk leider Cliniclowns

Peter

Werken in de zorg is werken met je hart. Toch liggen de betrokkenheid en de werkelijkheid soms uit elkaar. Dwalen mensen en organisaties af van de essentie. Eén van de basisbehoefte is het hebben van persoonlijk contact. Peter’s boodschap is helder: blijf dicht bij jezelf en hou het simpel.

 

> De Dag van de Gastvrijheid vindt plaats op 17 november in het Beatrix Theater Utrecht. Kijk hier voor het volledige programma. Inschrijven voor deze dag kan hier.

> Lees ook Leiderschap en geluk op de Dag van de Gastvrijheid

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels